Als gevorderde snowboarder kun je bij ons terecht voor diverse unieke reizen. Zo kun je kiezen voor meters verse sneeuw waarbij het off-piste rijden centraal staat, maar ook voor uitdaging in het funpark tijdens de freestyle/freeridecamps. Met name de backcountry trips hebben bij Ripstar een enorme groei doorgemaakt, waardoor we ‘s werelds beste poederspots kunnen aanbieden. Dankzij ons specialisme in de snowboardsport en dankzij ervaren gidsen, coaches en leraren, zorgt Ripstar van A tot Z voor een fantastische beleving. Laat ons onze wereld de jouwe maken!Een overzicht van de verschillende camps, trips en expedities vind je hieronder. Voor uitgebreide informatie, data en prijzen klik je in het menu in de linkerbalk.

Snowtrip 18+

Tijdens deze trip zal onze Ripstar crew je op jouw niveau coachen. Of je nou voor het eerst op de piste staat, juist dikke back 5's gooit en alles in between: de coaches helpen jou naar een hoger niveau. Daarnaast kan iedereen een dag mee freeriden met één van de Ripstar gidsen.  

Freeride

Deze reizen staan voor veel off-piste kilometers waar je niet voor hoeft te hiken! We maken namelijk altijd hoogtemeters met de lift voor we de poeder in duiken. Je krijgt waardevolle aanwijzingen voor je off-piste techniek en natuurlijk leer je omgang met lawine piepers, maar daarnaast leer je ook sneeuw- en lawinekunde in de praktijk, een unieke ervaring. De freeride reizen worden in verschillende gebieden georganiseerd.

Powderhunt

Ben jij altijd op zoek naar de dikste poeder, dan is dit de trip voor jou! Tijdens de PowderHunt gaan we op zoek naar de beste poederlocatie van het moment. De plek is dus helemaal afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen, alleen de reis periode staat vast. Vanaf een week van tevoren beslissen we pas waar we naar toe gaan, zodat je zeker weet dat bij de eerste bocht de poeder al om je oren vliegt!

PowderWeekend

Even een weekend offpiste boarden zonder dat je veel vrije dagen op moet nemen? Dan is een PowderWeekend perfect! Spring donderdag ochtend in auto om tegen het einde van de dag op bestemming aan te komen. Jouw Ripstar gids vertelt wat voor moois er op de planning staat voor dit weekend. De volgende dagen zijn we absoluut de eersten op de berg; ruim voordat de toeristen omhoog komen hebben wij onze first tracks er al op zitten. Zondag volgt dan, na nog een aantal spectaculaire afdalingen, de reis naar huis.

Powderhunt Alert

Met de Powderhunt Alert service kan je tot het laatste moment wachten om mee te gaan met een poedertrip! Het bestaande Powderhunt concept is natuurlijk al een perfecte mogelijkheid, maar we gaan nu nog een stapje verder! We sturen je een Whatsapp bericht indien er nog last-minute een plek is op een off-piste trip, een powderhunt, maar ook als er veel sneeuw is gevallen en we on-the-spot een reis naar de diepste poeder organiseren. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken.

Backcountry

Dit is het pure off-piste werk, waarbij je aan de slag gaat met een volledige backcountry uitrusting. Nadat de lift ons omhoog heeft gebracht, hiken we soms nog een stuk verder voor eindeloze poedervelden, waar we first tracks zetten in de ongerepte natuur. We maken afdalingen die voor anderen verborgen blijven; ver weg van het skigebied. De backcountry camps worden georganiseerd in Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Rusland en Canada.

Heliboarden

Met de helikopter afgezet worden op toppen die normaal praktisch onbereikbaar zijn en vervolgens de meest fantastische poederafdalingen maken… Een beetje decadent is het wel, maar wel lekker. De helidrops stellen je in staat een ongeëvenaard aantal kilometers poeder te verslinden.  Ripstar biedt een mix van Backcountry- en Heliboarden op de beste helispots van Europa en verder. Je bent al Airborne vanaf €1599,- 

Splitboarden

Voor de echte die-hard backcountry boarders organiseert Ripstar splitboardtours en expedities. Bij de splitboardtours maken we geen gebruik van liften maar trekken we vanuit een berghut of boot de ongerepte natuur in. Tijdens de Peak Rush en Expedities beklimmen we bergtoppen in het voorjaar, wanneer er nog genoeg sneeuw ligt om de afdaling snowboardend te doen. Deze Expedities vormen de meest extreme combinatie van bergsport en snowboarden.

Custom Off-piste

Wil je een exclusieve, eigen off-piste trip organiseren met je board-, ski- of telemarkvrienden? Kies dan een datum, een bestemming en stel je eigen programma samen in overleg met Ripstar. Dit wordt gegarandeerd de powder trip van je leven! Mogelijk vanaf 3 personen: met vrienden of kennissen, voor bedrijven, shops, etc.