De Arctic Powdercruise is de meest unieke en bijzondere trip in ons programma. Ruim 4 eeuwen na Willem Barentsz wil Spitsbergen herontdekt worden; maar dan als poederbestemming!

Deze reis is een fantastische combinatie van cruisen, wonen op een schip, touren,  poederrijden, arctic wildlife en magistrale natuur. Ervaar de unieke schoonheid van Svalbard (Spitsbergen). Onvergetelijke momenten met prachtige sneeuw en ijslandschappen, arctische natuur, veel skiën, touren en de middernachtzon.

Lees hier het reisverslag van Bianca en Sjoerd!

Snowboard cruise Spitsbergen

Backcountry
Ripstar organiseert verschillende professionele Backcountry (BC) Trips naar de beste spots in heel Europa. Het verschil tussen BC en Freeride zit voornamelijk in het terrein, we gaan BC namelijk veel verder off-piste. Daarom is 5 dagen begeleiding van een berg- of skigids een must. In kleine groepen (tot 6 personen per gids) maken we tochten door de natuur naar spots die voor anderen verborgen blijven. 


Locatie

Tijdens de expeditie zullen we langs de noordwestkust van Spitsbergen varen tussen 78-80 graden noord. We zoeken elke dag weer een nieuwe tour uit om vervolgens in kleine groepjes met je berggids op pad te gaan. We gebruiken rubberen Zodiacs om aan land te komen.

Alle hoogtemeters worden gehiked, dus ervaring met touren en een goede conditie is bij deze reis wel een must. Bij terugkeer naar het schip worden de ankers gelicht en het diner geserveerd. De avond gaat door op het dek met het spotten van de arctic wildlife in de middernachtzon: zeehonden, ijsberen, walvissen, beluga’s, rendieren, walrussen en veel vogels.

Ijsbeer Spitsbergen


Accommodatie

Ons schip de M/S Origo is gebouwd voor zware ijsgang, is 40 meter lang en uitgerust met de nieuwste navigatie en veiligheidssystemen. Ze is al 20 jaar actief op Spitsbergen. Het schip biedt een cosi atmosfeer, tweepersoonshutten, heerlijke maaltijden, een hottub en een fantastische crew. De M/S Origo wordt alleen geboekt voor onze groep tijdens de expeditie. De maximale groepsgrootte voor deze expeditie is 20 personen

Schip Spitsbergen

Hottub Spitsbergen


Programma

Dag 1:
16:00 Gaan we aan boord van de M / S Origo in Longyearbyen, vertrek, het diner en de introductie.

Dag 2-8:
Powdercruisen!

Dag 9:
9:00 Aankomst in Longyearbyen in de vroege ochtend.

Backcountry Spitsbergen

Boot naar de kust


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met toerski's en vellen. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je ski's dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een safety- en toerskiuitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:      
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Zeer goed; 4/5 uur klimmen/hiken.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest en hebt ook al op toerski's gestaan.

Klimmen:     
< 35 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van toerski's.

Materiaal:     
Toerskiuitrusting met vellen en stokken.

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Accommodatie

Meer informatie volgt...


Vervoer

 Meer informatie volgt.


Data & Prijzen

Svalbard / Spitsbergen [NOR],  25 mei t/m 2 juni SEK 39.400,- / € 4145,- (koers september 2016)
Svalbard / Spitsbergen [NOR],  2 t/m 10 juni SEK 39.400,- / € 4145,- (koers september 2016)

Inclusief

 • 7 dagen UIAGM berggids of skigids
 • 8 nachten in tweepersoonscabins op basis van volpension
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Longyearbyen
 • Drankjes
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering
 • Toerskiuitrusting

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 37,50* 
 • Lawine airbag € 52,50 *
 • Toerski's, vellen en telescoopstokken € 150,- *
 • Helm € 20,-* 

* Verplichte uitrusting tijdens deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar weer ingeleverd te worden.

Boek nu Korting

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Snowboarder?

Ben je een snowboarder en wil je met een bevriende groep skiërs mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op ski's staan. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op snowboard? Kijk dan eens bij Ripstar Snowboard Travel. Ripstar Snowboard biedt freeride snowboard reizen en backcountry snowboard reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen