Dit is het perfecte weekend om je winter mee af te sluiten! Earn Your Turns is drie dagen lang toerskiën vanaf onze privé hut aan de Weißsee op 2300 meter! Tijdens deze freeride closure bevinden we ons tussen meerdere 3000ers en prachtig vergletsjerd terrein. Grote open poedervelden en steile uitdagende couloirs, dit is toerskiën op z'n best! Het terrein is ideaal voor zowel beginnende als ervaren toerskiërs...


Locatie

Geheimtip Weißsee

Diep verscholen in een verlaten dal in het Salzburgerland ligt het skigebied van Weißsee. Als je er naar toe rijdt dan voel je het al, dit is een heel bijzonder gebied. In Weißsee heeft de tijd namelijk stil gestaan. Gondels uit de jaren 70, bijna niemand op de piste, laat staan in de off-piste. 

Weißsee is vrij onbekend bij de meeste wintersporters. Als je op zoek bent naar Apres-ski en verwarmde stoeltjesliften, dan ben je hier ook aan het verkeerde adres. De oude liften van Weißsee zetten je namelijk af tussen de hoogste bergen van Oostenrijk. Dit hoog alpiene terrein biedt grote open poedervelden en steile uitdagende couloirs. 

In het gebied vind je enkel een paar toerskiërs die op weg zijn naar de Granatspitze of de Stubacher Sonnblick om vervolgens allemaal hetzelfde spoor weer naar beneden af te dalen. De echte mooie afdalingen blijven lang onverspoord en dat is precies wat we zoeken!


Accommodatie

We verblijven dit weekend in de Steinbock Hütte, onze eigen privéhut op 2300 meter hoogte. Deze hut is van alle gemakken voorzien en ligt naast de grotere Rudolfshütte. We kunnen hier ook zelf koken. Wij zorgen zelfs voor een kok die voor onze maaltijden zal zorgen. Vanuit de hut zijn er heel veel toerskitochten mogelijk en ligt aan de rand van het skigebied van Weißsee en is met de gondel makkelijk te bereiken. 

De hut is voorzien van een aantal meerpersoonskamers met douche en wc. Voldoende plek voor de boards en onze eigen keuken. Ongekende luxe op deze grote hoogte!

Ben je van plan een dag eerder aan te komen of langer te blijven? Het is helaas niet mogelijk om bij de hut op de Weissee een extra nacht te boeken. We raden je aan om een hotel in het dal te zoeken, maar hou rekening met de paasdrukte. Een hotel dat we kunnen aanbevelen is het Scharlers Boutique Hotel.

 

 


Programma

Het hele weekend zullen we elke bocht moeten verdienen door eerst zelf omhoog te lopen. Na het ontbijt gaan we op pad. De tochten beginnen hier zodra we de deur uitlopen. Met de toerski's lopen we omhoog tussen de indrukwekkende toppen en imposante gletsjers van Weißsee. Eenmaal boven gaan de vellen er af en skiën we de mooiste runs naar beneden.

Meestal zullen we maar 1 a 2 afdalingen per dag doen, maar het gaat met toerskiën om de kwaliteit, niet de kwantiteit!

De eerste dag zullen we rustig inkomen met een tour, waarbij we ook de tijd hebben om te wennen aan het toerski materiaal, naarmate het weekend vordert en de omstandigheden het toe laten zullen we steeds uitdagendere afdalingen op zoeken.

Aankomst: Zaterdagochtend de eerste lift
Vertrek: Maandag na het toerskiën

Belangrijk: alles draait om fexbiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau, etc...

Berggids

De berg-/ skigids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met toerski's en vellen. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je ski's dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een safety- en toerskiuitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:      
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Zeer goed; 4/5 uur klimmen/hiken.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest en hebt ook al op toerski's gestaan.

Klimmen:     
< 35 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van toerski's.

Materiaal:     
Toerskiuitrusting met vellen en stokken.

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de toerski's?

Wij raden je voor deze reis brede freerideski's met toerbindingen en vellen aan. Wanneer je zelf geen geschikt eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar voor een week, of voor een paar dagen brede freerideski’s met toerbindingen en vellen te huren van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt met Ortovox lawine airbags. Het splinternieuwe Avabag systeem is het lichtste en meest compacte systeem op de markt en is ontwikkeld door de oprichters van Snowpulse. We hebben zowel de Freerider 22l met ingebouwde backprotector als de ultralichte Ascent 30L

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Skikleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamenlijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Vervoer


Data & Prijzen

Earn Your Turns Freeride Closure Weißsee [AT], 15 t/m 17 april 2017 € 395,-

Inclusief

 • 3 dagen UIAGM berggids of skigids
 • 2 overnachtingen o.b.v. halfpension (op indeling)
 • Privékok
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • Eventuele liftpas
 • Lunch
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 25,-*
 • Lawine airbag € 35,-*
 • Toerski's met tourbinding, vellen en telescoopstokken € 75,-*
 • Helm € 10,- *
 • Gordel € 10,-

* Verplichte uitrusting tijdens deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar weer ingeleverd te worden.

Boek nu

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Snowboarder?

De Freeride Closure van Ripstar is zowel voor skiërs als snowboarders. Kijk hier voor de Earn Your Turns splitboard pagina op Ripstar Snowboard.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen