Een weekend lang toerskiën in het relatief onbekende Montafon. Op eigen kracht omhoog om de meest afgelegen hellingen te bereiken met afdalingen waar je alleen maar van kunt dromen! Het dal van Montafon heeft van alles te bieden en het is er nog heerlijk rustig. De meeste mensen kiezen namelijk voor het nabij gelegen St. Anton, maar in het Montafon dal vind je minstens zulke goede mogelijkheden (en misschien nog wel beter).

Montafon is de toerski locatie bij uitstek, binnen een relatief klein gebied vind je hier grote open poedervelden, uitdagende treeruns, smalle, steile couloirs en uitgestrekte gletsjers. We kunnen dus voor elke dag en alle condities het beste terrein uitkiezen.


Locatie

Het gebied Montafon

Het terrein in het Montafon dal is groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Vanuit het begin van het dal kunnen we snel het hele gebied bereiken en dat brengt ons bijna onbeperkte mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld de Bielerhöhe een pas waar vandaan eenvoudig het hoog alpine terrein van o.a. de Piz Buin te bereiken is. Dit is ook het gebied waar alle Oostenrijkse gidsen hun examens moeten doen en dat is niet zo raar met zulk imposant terrrein. Een andere klassieker is de Madrisa rundtour, waarbij je deels door Zwitserland toert en vlakbij Klosters en Davos komt! Natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden voor als het weer even iets minder is. Vanuit Schruns en St. Gallenkirch zijn er bijvoorbeeld prachtige treeruns te bereiken. 


Accommodatie

Meer informatie volgt...


Programma

Het hele weekend zullen we elke bocht moeten verdienen door eerst zelf omhoog te lopen. Na het ontbijt gaan we op pad. soms zullen we wat verder het dal in rijden om de beste runs te bereiken. Met de toerski's lopen we omhoog door de prachtige omgeving van het Montafon gebied. Eenmaal boven gaan de vellen van de ski's skiën de mooiste runs naar beneden.

Meestal zullen we maar 1 a 2 afdalingen per dag doen, maar het gaat met toerskiën om de kwaliteit, niet de kwantiteit!

De eerste dag zullen we rustig inkomen met een tour, waarbij we ook de tijd hebben om te wennen aan het toerski materiaal, naarmate het weekend vordert en de omstandigheden het toe laten zullen we steeds uitdagendere afdalingen op zoeken.

Aankomst: donderdag eind van de dag
Vertrek: Zondag na het skien

Belangrijk: alles draait om fexbiliteit!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau, etc...

Berggids

De berg-/ skigids is de gehele periode aanwezig. De gids kiest de beste spots, zoekt de beste sneeuw en is uiteraard aanwezig om de veiligheid te waarborgen.


Niveau

Op deze bestemming wordt getourd met toerski's en vellen. Er zijn geen liften en elke meter die we willen afdalen moet eerst omhoog worden gelopen. Dit betekent hikes variërend van drie uur per dag tot 4-5 uur per dag. Een goede conditie is dus vereist.

Bij deze reis wordt toch al wat ervaring gevraagd. Korte egale hellingen tot 40 graden moeten mogelijk zijn. Ook in moeilijker terrein zoals: klonterige of harde sneeuw moet je uit de voeten kunnen. Je moet je ski's dus goed kunnen sturen.

Er wordt van je verwacht dat je weet om te gaan met een safety- en toerskiuitrusting en dat je achtergrond kennis hebt van de alpine gevaren. Deze kennis heb je opgedaan tijdens andere Backcountry of Freeride camps. Dit kan natuurlijk ook bij een andere organisatie zijn geweest.

Afdalen:      
< 35 graden. Terrein voor gevorderde freeriders. Er wordt een goede techniek van de rijder verwacht.

Conditie:     
Zeer goed; 4/5 uur klimmen/hiken.

Ervaring:     
Je bent al vaker buiten de pistes geweest en hebt ook al op toerski's gestaan.

Klimmen:     
< 35 graden. Deze klim is al moeilijker en vaak al duidelijk langer. Voor de hike wordt gebruik gemaakt van toerski's.

Materiaal:     
Toerskiuitrusting met vellen en stokken.

Kennis:     
Je bent op de hoogte van de basiskennis die nodig is om veilig te freeriden.


Materiaal

Hoe zit het met de toerski's?

Wij raden je voor deze reis brede freerideski's met toerbindingen en vellen aan. Wanneer je zelf geen geschikt eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar voor een week, of voor een paar dagen brede freerideski’s met toerbindingen en vellen te huren van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen. Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Het gebruik van een lawine airbag is verplicht tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt met Ortovox lawine airbags. Het splinternieuwe Avabag systeem is het lichtste en meest compacte systeem op de markt en is ontwikkeld door de oprichters van Snowpulse. We hebben zowel de Freerider 22l met ingebouwde backprotector als de ultralichte Ascent 30L

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van een helm is verplicht. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Skikleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer! 

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamenlijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Vervoer


Data & Prijzen

Montafon [AT], 9 t/m 12 februari 2017 € 495,-

Inclusief

 • 3 dagen UIAGM berggids of skigids
 • 3 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt (op indeling)
 • Theorie clinic
 • Ripstar Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • Eventuele liftpas
 • Lunch en avondeten
 • Reisverzekering met off-piste dekking
 • Annuleringsverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) € 25,-*
 • Lawine airbag € 35,-*
 • Toerski's met tourbinding, vellen en telescoopstokken € 75,-*
 • Helm € 10,-* 
 • Gordel € 10,-

* Verplichte uitrusting tijdens deze reis. Huur je dit bij ons? Dan dienen de materialen de donderdag of vrijdag voor vertrek bij ons kantoor in Amsterdam te worden opgehaald en de maandag na thuiskomst daar weer ingeleverd te worden.

Boek nu

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Snowboarder?

Ben je een snowboarder en wil je met een bevriende groep skiuers mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op een ski's staan. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op snowboard? Kijk dan eens bij Ripstar Snowboard Travel. Ripstar Snowboard biedt freeride snowboard reizen en backcountry snowboard reizen aan.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen