KaPOW 2016 in het KAUNERTAL!!!

Het weekend van 16-18 December 2016 duiken we met KaPOW de poeder in op een hele nieuwe spot: de Kaunertaler gletsjer! Super sneeuwzeker, weidse, droge poedervelden op de gletsjer, oneindige backcountry afdalingen van meer dan 1000 hoogtemeters, uitdagende couloirs en heel veel toerski tochten. Natuurlijk weer met zijn allen in een goed hotel, diverse off-piste clinics met de Ripstar gidsen, dikke poederbakken testen en relaxte tunes; genoeg redenen om je eerste faceshot van het seizoen te halen! 

KaPOW 2016 is uitverkocht..

Kapow Freeride Opening

Feichten, Kaunertal [AT], 16 t/m 18 december 2016

 • Naked Deal: € 209,- Kapow package only. 
 • Full Deal: € 359,- Kapow package plus 3 dagen liftpas ESR en 2 overnachtingen in Hotel incl. ontbijt en diner.

Boek freeride opening

Kapow 2016 is powered by:


Programma

Vanaf Donderdagmiddag is aankomst en inchecken al mogelijk op de accomodatie (meerprijs).
19.30 uur opening en briefing in Hotel Hafele met aansluitend diner.

Vrijdagochtend van 7.30 tot 8.30 uur ontbijt en liftpassen uitgifte.
Voor diegenen die vrijdag ochtend aankomen zijn briefing en liftpassen van 7.30 tot 8.30 uur in hotel Hafele.
Testcenter Kaunertaler gletsjer geopend van 9.00 tot 16.00 uur.
Clinics om 9.30 en om 13.00 uur. Duur ca 2.5 uur.
Vanaf ca 16.00 uur afterride.
Diner Hotel 19.00 uur
Lezing van 20.30 – 21.30 uur in Hotel Hafele

Zaterdagochtend vanaf 7.30 ontbijt.
Testcenter op de Kaunertaler gletsjer geopend van 9.00 tot 16.00 uur.
Clinics om 9.30 en om 13.00 uur. Duur ca 2.5 uur.
Vanaf ca 16.00 uur afterride.
Diner Hotel 19.00 uur en aansluitend Party in de bar van het hotel!

Zondagochtend vanaf 7.30 ontbijt en vervolgens uitchecken.
Testcenter op de Kaunertaler gletsjer geopend van 9.00 tot 14.00 uur.
Clinics om 9.30 uur en om 13.00 uur. Duur ca 2.5 uur.
Afsluiting 15.30 uur.
Vertrek Nederland.


Clinics

Tijdens KaPow geven we het hele weekend door clinics. Je kunt bij het boeken al inschrijven op de verschillende clinics. Het precieze programma wordt bij aankomst bekend gemaakt en is afhankelijk van de sneeuw- en weersomstandigheden. We bieden verschillende soorten clinics aan. Allemaal natuurlijk onder de professionele begeleiding van onze gidsen en leraren.

Lawinepieper zoeken

De basis voor elke freerider. Tijdens deze clinic behandelen we hoe je te werk gaat, als er iemand in een lawine terecht is gekomen. Na een korte uitleg, ga je vervolgens zelf aan de slag, om met behulp van de safety uitrusting een slachtoffer te vinden en uit te graven. Uiteraard krijg je hierbij de nodige tips, feedback en extra informatie, zodat je in staat bent om iemand snel te localiseren en onder de sneeuw vandaan te halen.

Kapow piepertraining

Off-piste techniek

Deze clinic is geschikt voor beginnende en gevorderde freeriders. We zullen zowel op de piste als off-piste bezig zijn om je freeride techniek te verbeteren, zodat je je nog makkelijker en met meer plezier buiten de pistes kunt begeven. Bij de beginnende freeriders zal de focus liggen op 'hoe' je off-piste rijdt. Bij de ervaren freeriders zullen we thema's als steil terrein, verspoord terrein, cliffdrops en poederjibs behandelen.

Freeriden

Deze clinic is zowel voor de beginnende als gevorderde freerider. Tijdens deze clinic gaan we op zoek naar poedersneeuw, zonder daarvoor te hoeven te hiken. Onze gidsen kennen namelijk alle verborgen poederveldjes van het gebied en brengen je naar de mooiste onverspoorde hellingen om je eigen lijnen te kunnen zetten.

Backcountry

De backcountry clinic is voor de gevorderde freerider die graag wat verder weg van het gebied wil. We gaan op zoek naar de mooiste poedersneeuw waar we af en toe een stuk voor moeten lopen. Deze hikes zullen meestal tussen 5 en 30 min. duren. De beloning is natuurlijk dat we de poeder helling helemaal voor ons zelf hebben!

Toerski intro

Deeper, further, higher... Met toerski's zijn er geen grenzen meer aan welke hellingen je kan bereiken. Ben jij benieuwd wat het toerskiën precies inhoudt? volg dan de toerski intro clinic, om het onder de knie te krijgen: hoe schakel je met je ski's om van lopen, naar skiën, wat moet ik met die vellen, hoe loop ik het beste omhoog, wat is nou precies 'spitzekehren' en hoe skiet zo'n toerskibinding nou eigenlijk? Tijdens deze clinic komt het allemaal aan bod. Heb je geen eigen toerski's? Geen probleem, je kan tijdens de clinic kosteloos een set van onze toerski's uitproberen.

Toerskiën

Deze clinic is voor de gevorderde freerider die echt een stap verder wilt. Met behulp van onze toerski's maken we een tour die ons 'further' brengt. Met een hike van 2-3 uur komen we op plekken waar niemand komt. Dat brengt ons bij de allermooiste afdalingen! Het looptempo passen we natuurlijk aan op de groep, maar je moet wel in staat zijn om 2 uur te hiken. Mocht je met deze clinic mee willen, dan is het van belang dat je al toerervaring hebt of tijdens het weekend de 'toerski intro' clinic gevolgd hebt. Heb je geen eigen toerski's? Geen probleem, je kan tijdens de clinic kosteloos een set van onze toerski's uitproberen.

Line choice

Voor iedereen die een stap bewuster wilt freeriden. Hoe maak je optimaal gebruik van de features op de helling en hoe kan je al op een afstand je run naar beneden plannen. Bewuster je lijn kiezen biedt je meer mogelijkheden tijdens de afdaling, dus meer fun en snellere progressie. Deze clinic wordt gegeven door Irian van Helfteren, Nederlands enige freerider die ooit in de Freeride World Tour heeft meegereden en dus als geen ander weet hoe je de beste lijn kunt kiezen.

Ski mountaineering

Letterlijk en figuurlijk de 'top' van het off-piste skiën, maar deze clinic is ook toegankelijk voor de licht gevorderde freeriders! Tijdens deze clinic behandelen we wat er allemaal komt kijken bij het rijden van lijnen in extreem terrein. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we een kijkje nemen in een gletsjer, behandelen we gletsjerspleet reddingen en zullen we een stuk gaan abseilen met je ski's op de rug.

Kapow Mountaineering

Theorie

Tijdens de avonden zullen we verschillende theorieclinics geven. Wil jij meer weten over sneeuw- en lawinekunde, of hoe een freeride-pro zijn lijnen uitkiest? Schuif dan 's avonds aan in onze presentatieruimte in het hotel en luister naar wat onze gidsen te vertellen hebben. Hier hoef je je niet van tevoren voor op te geven.

Kapow theorie clinics


Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je in één van de vier onderstaande hotels:

Hotel Hafele
De overnachting is op basis van halfpension; dus ontbijt en diner inclusief. Speciale wensen zijn op aanvraag. De 2 overnachtingen van de Full Deal zijn op vrijdag en zaterdag (dit geldt voor alle drie de pensions).

Hotel Hafele
Feichten 105
6524 Feichten im Kaunertal
Oostenrijk

LoungeSlaapkamerRestaurant

Hotel Tia Monte Smart
Een hotel met sportieve sfeer op basis van halfpension. 

Hotel Tia Monte smart
Grasse 226
6524 Feichten
Oostenrijk

Frühstückpension Jägerheim
Een warm pension met fijne kamers om te overnachten.

Frühstückpension Jägerheim
Feichten 178
6524 Kaunertal
Oostenrijk

Hotel Sonnenhof
Bij de familie Joe & Beate Landerer

http://www.sonnenhof-kaunertal.at/de/kontakt
Feichten 107
6524 Kaunertal
Oostenrijk

 


Locatie

Wat heeft het Kaunertal te bieden?

Dit jaar verhuist KaPOW van de Kitzsteinhorn naar de Kaunertaler gletsjer. Waarom? Omdat we vonden dat het wel eens tijd werd voor wat nieuws en de Kaunertaler gletsjer een geheimtip is die we graag met jullie delen! Dat betekent uitgestrekte poedervelden zonder freeriders! De gletsjer ligt diep verscholen in het dal en de bergpas zorgt ervoor dat we tot boven de 2000m kunnen komen met de auto of skibus! 

Op de gletsjer vinden we allerlei soorten terrein: grote open poedervelden, steile smalle couloirs, en afdalingen in de backcountry van meer dan 1000 hoogtemeters! Heel vroeg in het seizoen heeft de Kaunertaler gletsjer al heel veel te bieden. Vorig jaar reden onze Ripstar gidsen al in Oktober hun eerste serieuze lijnen in het Kaunertal! Door de gletsjer is het Kaunertal dus heel sneeuwzeker en met een goede laag poeder zijn de mogelijkheden in de backcountry bijna oneindig. Afdalingen van meer dan 1000 hoogtemeters zijn mogelijk en doordat de weg tot boven de 2000 meter gaat, zijn er ook heel veel mogelijkheden om vanaf de weg te toeren.

Het skigebied van het Kaunertal loopt tot 3160m. De tour mogelijkheden gaan zo hoog als de Weißseespitze op 3500m erg sneeuwzeker dus!

Wij verblijven in Feichten, het laatste dorp in het dal, voordat de weg naar de gletsjer begint. Feichten is een klein, gezellig dorp met een paar kroegjes en restaurants, maar de echte gezelligheid speelt zich natuurlijk af in het hotel waar we verblijven!

 

Waar ligt het Kaunertal?

Het Kaunertal ligt in Tirol, Oostenrijk, tussen Vorarlberg en Innsbruck. Vanuit Utrecht is het Kaunertal nog geen 900 kilometer rijden, ideaal voor een weekend poeder scoren! Wij verblijven in Feichten, het laatste dorp in het dal. De gletsjer van het Kaunertal ligt een stukje verderop in het dal ongeveer een klein half uurtje rijden, maar dan sta je ook gelijk op de piste, op meer dan 2000 meter boven zeeniveau! Uiteraard rijden er ook gratis skibussen naar het skigebied zodat je niet elke dag de auto hoeft te pakken.

Locatie Kaunertal


Materiaal

Hoe zit het met de testski's?

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen ski's, dan is tijdens KaPow ook mogelijk om verschillende poederski's te testen. Ons testcenter is boven op op de berg, dus je kunt ook makkelijk meerdere ski's op een dag testen. Diverse modellen en lengtes zullen aanwezig zijn. Dat wordt nog een lastige keuze!

Wanneer je zelf geen eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar een skiset (freerideski's, bindingen, boots) te huren. Ook is het mogelijk een deel van deze set te huren. De verhuurmaterialen zijn hoogwaardige spullen van het merk Salomon.

Wat houdt de safetyset in?

Om tijdens KaPow aan de clinics deel te nemen, moet je in het bezit zijn van een safetyset, dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Bij Ripstar kun je deze safetyset huren, geef dit dan vooraf aan in het boekingsformulier. Ripstar werkt met de splinternieuwe Ortovox 3+ lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan andere modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

We raden het gebruik van een lawine airbag zeer sterk aan tijdens al onze off-piste reizen. Wanneer je deze niet zelf in je bezit hebt is het mogelijk deze te huren bij Ripstar. Ripstar werkt met Ortovox lawine airbags. Het splinternieuwe Avabag systeem is het lichtste en meest compacte systeem op de markt en is ontwikkeld door de oprichters van Snowpulse. We hebben zowel de Freerider 22l met ingebouwde backprotector als de ultralichte Ascent 30L

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeriden brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en de afterride)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Skikleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Niveau

KaPow is er voor iedereen! Of je nu voor het eerst je poederbochten wilt maken, of juist net dat stapje verder wilt tijdens de toerski en mountaineering clinics. Er is uitdaging genoeg voor iedereen! Het is echter wel noodzakelijk dat, voordat je deelneemt aan deze trip, je gewone pistes moeiteloos beheerst. We zullen de clinic groepen zoveel mogelijk indelen op niveau. Lees de omschrijvingen bij de clinics goed door om een idee te krijgen welke clinic geschikt is voor jou.


Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken.

Een andere mogelijkheid is om te vliegen met Transavia naar Innsbruck. De trein en bus brengen je vervolgens naar Feichten.

Vervoer


Data & Prijzen

Feichten, Kaunertal [AT], 16 t/m 18 december 2016
Naked deal: € 209,- 

Full deal: € 359,- 

 • Freeride- en backcountryclinics en toertochten met Ripstar gidsen
 • Off-piste techniekclinics
 • 2 overnachtingen in meerpersoonskamers op basis van halfpension (16 en 17 december)
 • 3 dagen liftpas Kaunertal (16, 17 en 18 december)
 • Gratis skibus naar de gletsjer
 • Testski’s & testboards, alle relevante freeridemodellen 2016-2017
 • Test lawineairbags en lawinepiepers
 • Lezingen, theorie clinics
 • Ripstar Membership
 • Unieke KaPOW beanie of cap

 • Vervoer
 • Reisverzekering met offpiste dekking
 • Borg liftpas € 2.- (te voldoen bij uitgifte)

 • Extra overnachting (15 december) € 50,- p.p.p.n. op basis van Halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer op aanvraag
 • Huur safetyset (pieper, schep, sonde) 3 dagen € 25,- (safetyset is verplicht tijdens de clinics)
 • Huur lawine airbag 3 dagen € 35,-
 • Huur freerideski’s, freerideboard 3 dagen  € 60,-
 • Telescoopstokken 3 dagen € 10,-

 Boek freeride opening


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met een reisverzekering goed beschermd tijdens de reis en met een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren.

Gaat u met ons mee off-piste? Let dan goed op dat uw reisverzekering ook off-piste met een gediplomeerde gids dekt. Wij raden de verzekeringen van de NKBV aan.

NKBV Verzekeringen