De offpiste ski trips van Ripstar worden in verschillende vormen georganiseerd. Voor zowel de vergevorderde als de beginnende freeskiër biedt Ripstar een veelvoud aan onvergetelijke reizen voor off piste skiën! Mocht je graag een reis op maat willen, dan is dit ook mogelijk bij Ripstar. Lees hieronder een korte beschrijving van alle soorten off-piste freeski trips die Ripstar organiseert. 

Freeski travel

Freeride

De freeride reizen staan voor veel offpiste kilometers waar je niet voor hoeft te hiken of te klimmen! Het bestaande liften netwerk wordt benut om de nodige hoogtemeters te maken maar daarna laten we de pistes links liggen en duiken de offpiste in. Wat over blijft is ongeprepareerd terrein met vaak mooie poederruns. Beneden aangekomen duiken we gewoon weer de lift in om de volgende poederflank te pakken. De gidsen geven je graag tips om het terrein nog beter te beheersen. Natuurlijk oefenen we met lawine piepers en neemt de gids je mee in zijn beslissingstrategie. De freeride camps worden in verschillende gebieden georganiseerd en we hanteren kleine groepen van maximaal 8 personen.

Powderhunt

Ben jij altijd op zoek naar de dikste poeder, dan is dit de trip voor jou! Tijdens de PowderHunt gaan we op zoek naar de beste poederlocatie van het moment. De plek is dus helemaal afhankelijk van waar de meeste sneeuw gaat vallen, alleen de periode staat vast. Vanaf een week van tevoren beslissen we pas waar we naar toe gaan, zodat je zeker weet dat bij de eerste bocht de poeder al om je oren vliegt!

PowderWeekend

Even een weekend offpiste skiën zonder dat je veel vrije dagen op moet nemen? Dan is een PowderWeekend perfect! Spring donderdag ochtend in auto, einde van de dag ben je op bestemming en luister je naar wat de Ripstar gids voor moois in de planning heeft voor dit weekend. De volgende dagen zijn we absoluut de eersten;  ruim voordat de toeristen omhoog komen hebben wij onze first tracks er al op zitten. Zondag volgt dan na nog een aantal spectaculaire afdalingen de reis naar huis.

Powderhunt Alert

Met de Powderhunt Alert service kan je tot het laatste moment wachten om mee te gaan met een poedertrip! Het bestaande Powderhunt concept is natuurlijk al een perfecte mogelijkheid, maar we gaan nu nog een stapje verder! We sturen je een Whatsapp bericht indien er nog last-minute een plek is op een off-piste trip, een powderhunt, maar ook als er veel sneeuw is gevallen en we on-the-spot een reis naar de diepste poeder organiseren. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken.

Backcountry

Dit is het pure offpiste werk, voor de skiër die al poeder ervaring heeft. Nadat de lift ons omhoog heeft gebracht hiken we soms nog een stuk verder om vervolgens buttery turns te zetten in de ongerepte natuur met eindeloze poedervelden. We maken afdalingen die voor anderen verborgen blijven, ver weg van het skigebied, en komen vaak uit in een ander dal. Brede flanken, cliffs, treeruns en pillow lines, we gaan het allemaal meemaken. Je gaat hierbij aan de slag gaat met een volledige backcountry uitrusting. De backcountry trips worden georganiseerd in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden en Italië. We gaan uiteraard in kleine groepen op pad ( tot 6 personen) voor maximale mobiliteit.

Heliskiën

Met de helikopter afgezet worden op toppen die normaal praktisch onbereikbaar zijn en vervolgens de meest fantastische poederafdalingen maken… Een beetje decadent is het wel, maar wel lekker. De helidrops stellen je in staat een ongeëvenaard aantal kilometers poeder te verslinden.  Ripstar biedt een mix van Backcountry- en Heliskiën op de beste helispots van Europa en verder. Je bent al Airborne vanaf €1599,- 

Toerskiën

Voor de hardcore backcountry skiërs organiseert Ripstar tours en expedities. Bij de tours maken we geen gebruik van liften maar trekken we met toerski’s van hut naar hut, afgewisseld met ongerepte afdalingen en een intense natuurbeleving. Tijdens de expedities beklimmen we bergtoppen in het voorjaar, wanneer er nog genoeg sneeuw ligt om de afdaling skiënd te doen. Deze expedities vormen de meest extreme combinatie van bergsport en skiën bij Ripstar.

Custom Off-piste

Wil je een exclusieve, eigen off-piste trip organiseren met je board-, ski- of telemarkvrienden? Kies dan een datum, een bestemming en stel je eigen programma samen in overleg met Ripstar. Dit wordt gegarandeerd de powder trip van je leven! Mogelijk vanaf 3 personen: met vrienden of kennissen, voor bedrijven, shops, etc.