Ripstar is een reisorganisatie die zich richt op de gevorderde skiër die opzoek is naar het ultieme offpiste avontuur. De gidsen en de mensen achter de schermen bij Ripstar vormen een hecht team en hebben één ding gemeen: een enorme passie voor sneeuw en bergen. Binnen Ripstar hebben we veel kennis op het gebied van freeride en backcountry reizen. Ripstar heeft al 20 jaar ervaring in offpiste travel. We zijn in 1991 begonnen als snowboardschool in Kaprun (Oostenrijk) en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider op het gebied van offpiste snowboardcamps. Ripstar is er tegenwoordig voor snowboarders en freeskiërs!

Ripstar Snow & Surf Travel

De Ripstar filosofie

We willen de deelnemers van onze freeride en backcountry reizen een maximale offpiste beleving meegeven, onder begeleiding van de beste gidsen naar de mooiste spots van europa. Hierbij nemen we je mee in onze lifestyle, verleggen grenzen en geven bewustzijn mee.

Beleving

De kick van het skiën in onverspoorde sneeuw, het maken van dikke sprays, zien van creatieve lijnen, één zijn met de natuur, delen met vrienden, ervaren  met alle zintuigen, pittige hikes, de zon spiegelend in je goggle, de koude faceshot in de dikste poeder, de stilte, het begrijpen… Déze beleving proberen we vast te leggen op foto en film. Die dikke grijns op je gezicht vat eigenlijk samen waar het om gaat: samen in de poeder spelen.

Techniek

Het beheersen van de offpiste skitechniek is slechts een middel om deze beleving mee te kunnen maken en geen doel op zich. Om van dikke poeder, verspoord terrein, steile flanken en treeruns optimaal te kunnen genieten heb je specifieke technieken nodig. De Ripstar gidsen en pro’s ondersteunen je hierbij met tips en tricks. Ze helpen je grenzen te verleggen, lijnen leren zien, cliffs te ontwijken of te droppen en efficiënt met je energie om te gaan.

Respect

Bij Ripstar hebben we groot respect voor de natuur. Wij snappen dat de kennis van onze gidsen niet te vervangen is met enkele sneeuw en lawine cursussen, daarom nemen wij de volle verantwoordelijkheid. Met een uitgekiende risicomanagement strategie houden we het restrisico op een acceptabel level. We betrekken je natuurlijk wel in onze beslissingstrategie. Maar we proberen ook respectvol om te gaan met de kwetsbare natuur en dierenwereld, zijn zuinig op ons materiaal en hebben respect voor anderen.

Wie kan er mee met Ripstar?

Wij richten ons op die skiërs die op een veilige manier maximaal poeder willen rijden en niet kostbare dagen willen verliezen met sneeuwprofielen graven, piepers zoeken, routes plannen en lange theorie uiteenzettingen op de berg. De verantwoordelijkheid ligt dan ook altijd bij de gids, zodat binnen de gestelde kaders bewust genoten kan worden. Over het algemeen zullen twintigers en dertigers zich het beste kunnen vinden in onze benadering, maar iedereen met voldoende skibasis en een jonge geest kan mee.  

Ripstar kan rekenen op de steun vanuit de branche. Het Ripstar team wordt ondersteund door Salomon, Mammut, Snowpulse  en Adidas.

Ripstar Team