Nederlands Studenten Ski Kampioenschappen én de Nederlandse Studenten Snowboard Kampioenschappen!

Tijdens de studentenwintersport 2014 in La Plagne wordt dit jaar in de volgende onderdelen kampioenschappen gehouden, Ripstar sponsort en support deze kampioenschappen in de vorm van prijzen, jury, wedstrijdleiding en organisatie.

NIEUW: dit jaar wordt er voor de eerste keer een onderscheid gemaakt tussen rookies (t/m 3 weken ervaring) en gevorderden (vanaf 4 weken ervaring). Zo kun jij strijden tegen deelnemers van je eigen niveau!

Slalom

Voor alle skiërs en snowboarders zal er een uitdagend slalom parcours worden uitgezet. Ben jij soepel in de benen en race jij zo tussen de paaltjes door? Doe dan mee en ga er met die eerste plaats vandoor!

Speedcontest

Voor de scheurijzers onder ons zal er een parcours worden uitgezet waarbij het gaat om snelheid. Durf jij in één rechte lijn zoveel mogelijk snelheid te creëren? Ski of snowboard dan als snelste over de finish!

Big Air (+Big Air Bag)

Vele skiërs en snowboarders hebben hun trucs al eens kunnen vertonen op de schans van de Big Air. Waag ook een kans en spring naar de overwinning. De jury zal je sprongen en lef beoordelen en hopelijk val jij figuurlijk in de prijzen!

Slopestyle

Wordt jij dit jaar voor de eerste keer in de StuWi historie koning of koningin van het funpark?

Boarder- en skicross

Tijdens de boardercross leg je met 4 skiërs of snowboarders tegelijkertijd een parcours af met obstakels als bochten en heuvels. Soort Red Bull Crashed Ice, maar dan op sneeuw en natuurlijk een toegankelijk parcours voor iedereen!

N.B. Bij onvoldoende aanmeldingen heeft Studentenwintersport het recht desbetreffend onderdeel te annuleren