Even een weekend offpiste skiën zonder dat je veel vrije dagen op moet nemen? Dan is een PowderWeekend ideaal! Spring net voor het weekend in de auto en rij een aantal uren later Chamonix binnen, of nog beter: vlieg met Easyjet of Transavia naar Genève, de shuttlebus brengt je vervolgens in een goed uur naar Chamonix. Daar ontmoet je de Ripstar freeridecoach die je verteld wat hij voor moois in de planning heeft voor het weekend.

Na een volle dag offpiste skiën lekker bijkomen in het appartement en 's avonds nog een clinic over sneeuw- en lawinekunde voor wie er interesse heeft. Een weekend volgepropt met actie. Aan het einde van trip rij je weer terug naar Nederland en maandag met een gekleurd hoofd vol poederavonturen met frisse tegenzin weer aan het werk te gaan.


Locatie

Het gebied Chamonix

Chamonix, of 'Cham' zoals het door de locals wordt genoemd, is het bergsportmekka van Europa. Hier is extreem de standaard. Nergens zie je zoveel skiërs met klimgordels aan. De meest heftige hellingen worden hier dagelijks gereden. Gelukkig heeft het gebied van Chamonix nog veel meer te bieden dan extreme lijnen voor de pro's. Een goede afwisseling van klassieke afdalingen en verborgen poederruns maken Chamonix tot gebied waar je als serieuze freerider geweest moet zijn.

Chamonix maakt deel uit van het skigebied Pays du Mont Blanc. Dit is een heel groot skigebied met wel 700 km piste! Het skigebied Chamonix bereikt een hoogte van 1035 – 3842 meter. Met de Mont Blanc hoog aan de top op maar liefs 4808 meter!

Chamonix area

De verschillende mogelijkheden van toeren en gebieden zijn o.a.: La Flegère, Grands Montets, een lichte hike naar de Col de Belvédère en de afdaling naar Le Boet. De Aiguille du Midi gondel brengt je naar een hoogte van 3.842 m. vanwaar vervolgens een afdaling door Vallée Blanche mogelijk is.

Ook heliskiën in Italië is een mogelijkheid (tegen meerprijs).

Chamonix heliboarden

Het dorpje Chamonix

Chamonix ligt onderaan één van de meest tot de verbeelding sprekende bergen ter wereld, de Mont Blanc. De stad beschikt over ontelbare voorzieningen en ligt in een imposant skigebied. Op 88 km van vliegveld Genève ligt Chamonix. Een bruisende stad met een eeuwenlange wintersporttraditie die zelfs teruggaat tot de allereerste winterspelen in 1924!

De stad ligt zeer centraal in het skigebied Cham’Ski en is groot en langgerekt. Chamonix heeft zoveel voorzieningen en mogelijkheden, dat het zeker niet alleen een aantrekkelijke wintersportbestemming is. In Chamonix ligt het Richard Bozon sportcentrum met (tegen betaling) een zwembad, een sauna en een hamam. Verder zijn er een casino, meerdere bioscopen, vele bars, restaurants, discotheken en ruim 100 winkels! 


Accommodatie

We verblijven in een appartement in Chamonix of omgeving. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in en rond Chamonix en dit is afhankelijk zijn van de groepsgrootte en beschikbaarheid. Hieronder een voorbeeld van een van de mogelijke accommodaties.

Accommodatie Chamonix

Accommodatie Chamonix

Accommodatie Chamonix

*Bij deze reis wordt je ingedeeld met andere personen op een kamer. Heb je specifieke wensen betreffende deze indeling geef dit dan aan op het boekingsformulier.


Programma

Het hele weekend ben je met de freeridegids op pad en neemt hij je mee naar de mooiste poederruns. Veel skiën in het waanzinnige gebied van Chamonix is het motto voor het hele weekend. We zullen alle facetten van het skiën thematisch behandelen, maar de nadruk ligt op off-piste skiën.

Elke dag wordt door de gids de beste tour uitgestippeld. Indien de omstandigheden dit toelaten wordt er gebruik gemaakt van de verschillende gebieden in de regio. Vanuit deze gebieden is het vaak maar een klein stukje hiken en dan komen we bij oneindig lange offpiste afdalingen door de ongerepte natuur en onverspoorde poedervelden.

Aankomst donderdag eind van de middag of avond.
Vertrek zondag eind van de middag.

Belangrijk: Alles draait om flexibiliteit!!
Het volledige programma is afhankelijk van de sneeuw, het weer, het niveau etc.


Niveau

Deze trip is er om ervaring te krijgen met de off-piste, dus je hoeft (nog) geen poederkoning te zijn om deel te nemen.

Op de freeridetrips begeven we ons hoofdzakelijk buiten de piste. Dat wil nog niet zeggen dat er geen kans bestaat om in te rijden op de piste. We zullen met name de eerste dag besteden om meer gevoel te krijgen met je ski's. Ook zullen we daar verschillende off-piste technieken met je doornemen.

Het is echter wel noodzakelijk dat, voordat je deelneemt aan deze trip, je gewone pistes moeiteloos beheerst.

Afdalen:     
< 30 graden. Terrein voor beginnende freeriders. Veelal open hellingen niet steiler dan 30 graden.

Conditie:     
Redelijk; dag lekker rijden op eigen tempo.

Ervaring:     
Je hoeft nog geen ervaring buiten de piste te hebben.

Klimmen:     
Er wordt niet gehiked.

Materiaal:     
Schep, pieper en sonde (freeride basic).

Kennis:     
Je hebt nog geen off-piste kennis nodig.


Materiaal

Hoe zit het met de ski's?

Wanneer je zelf geen geschikt eigen materiaal hebt, is het mogelijk om bij Ripstar voor een week Freeride ski’s te huren van het merk Salomon. Deze ultrabrede ski’s maken het poederskiën zeer toegankelijk.

Wil je eens wat anders proberen dan je eigen ski’s, dan is het ook mogelijk om een dag kosteloos onze Salomon freeride ski’s te testen. Er zullen verschillende modellen en lengtes aanwezig zijn tijdens deze reis. Probeer de verschillende modellen en vind uit welke het beste bij jouw skistijl past.

Salomon Rocker 2

Wat houdt de safetyset in?

Bij Ripstar kun je deze week ook een safetyset huren; dat wil zeggen een lawinepieper, een schep en een sonde. Mocht je deze uitrusting zelf al bezitten, neem deze dan vooral mee. Ripstar werkt met de splinternieuwe Mammut Barryvox Element lawinepiepers. Deze 3-antenne apparaten werken nog preciezer en makkelijker dan de voorgaande modellen.

Avalanche Safety Set

Hoe zit het met de Lawine airbag?

Ripstar werkt samen met Mammut. Mammut levert ons lawineairbags met Snowpulse technologie.Je krijgt bij de trip kostenloos een backpack met lawineairbag in bruikleen.
Mammut Airbag

Is het dragen van bescherming verplicht?

Het dragen van bescherming is niet verplicht, maar wij raden het wel sterk aan. Het freeride brengt zoveel risico’s met zich mee dat je geen maatregelen genoeg kunt nemen. Tegen meerkosten is het mogelijk om bij Ripstar een helm en rugbescherming te huren.

Wat moet je verder zelf niet vergeten?

 • Goggle (sneeuwbril met liefst een donker en een licht glas)
 • Zonnebril (voor tijdens het hiken en op de terrasjes)
 • Zonnebrand & lipbescherming (watervast met min. factor 15)
 • Skikleding (Minimaal waterkolom 5000mm en goed ademend)
 • Technisch ondergoed, muts en handschoenen
 • Vrijetijdskleding
 • Toiletspullen (evt. medicijnen)
 • Geld, legitimatie en verzekeringspasjes
 • Een kleine fotocamera, muziek en films maken je verblijf nog aangenamer!

Vervoer

Vervoer is niet inbegrepen in deze reis. Je zult zelf voor het vervoer moeten zorgen. Veel van onze deelnemers rijden gezamelijk naar de locatie. De Ripstar Facebook is de ideale plek om vooraf met elkaar in contact te komen en carpool afspraken te maken. Zorg er in ieder geval voor dat je uiterlijk 15.30 uur bij de gondel aanwezig bent.

Een andere mogelijkheid is om te vliegen met Easyjet of Transavia naar Genève en de shuttlebus brengt je vervolgens in een goed uur naar Chamonix.

Vervoer


Data & Prijzen

PowderWeekend Chamonix [FRA], 5 t/m 8 februari 2015 €425,-

Inclusief

 • 3 dagen skigids / Ripstar freeride pro met off-piste bevoegdheid
 • 3 overnachtingen appartement o.b.v. logies (op indeling)
 • Salomon testski's
 • Theorie clinics
 • Gebruik Mammut lawineairbag
 • Ripstar Club Membership
 • Beddengoed
 • Schoonmaakkosten

Exlusief

 • Vervoer
 • 3-daagse liftpas
 • Maaltijden
 • Bergsportverzekering

Optioneel

 • Safetyset (lawinepieper, schep, sonde) €30,-
 • Freeride ski's (diverse actuele modellen) € 50,-
 • Freeride boots € 15,- 
 • Helm € 10,- 
 • Upgrade naar hotel of 1 persoonskamer: op aanvraag

Boek nu €15,- korting voor members!

Custom

Met een groep vrienden zelf de datum bepalen en je programma samenstellen? Kijk dan eens bij onze custom reizen. De trip wordt dan speciaal op jouw wensen afgestemd en zo een gegarandeerd succes.

Snowboarder?

Ben je een snowboarder en wil je met een bevriende groep skiërs mee op één van onze reizen? Dan ben je natuurlijk welkom! Hou er alleen rekening mee dat onze gidsen op ski's staan en ze je misschien niet kunnen helpen met het verbeteren van je snowboardtechniek. Ben je zelf op zoek naar een freeride/backcountry trip op snowboard? Kijk dan eens bij Ripstar Snowboard Travel. Ripstar Snowboard biedt freeride snowboard reizen en backcountry snowboard reizen aan.


Boekings- en betalingsprocedure

Heb je besloten welke activiteit je wilt boeken, dan kan dat direct online. Via de "Boek nu online" button krijg je een online inschrijfformulier. Kies een datum en vul alle overige velden in. De boeking is nu definitief en wordt naar Ripstar verzonden. Je krijgt zelf direct een automatische gegenereerde bevestiging naar je email adres gestuurd.

Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging en factuur in pdf per e-mail. Hierin vind je de boekingsgegevens en betalingsvoorwaarden. Indien de trip niet meer beschikbaar mocht zijn, nemen wij contact met je op! De aanbetaling bedraagt €100,-. Deze dient direct bij reservering te worden voldaan. Het restant bedrag dient minimaal 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Indien de startdatum binnen 6 weken na boeking is, dient de reissom in één keer te worden voldaan. Je ontvangt geen betalings-bevestiging van je factuur. De laatste reisinformatie ontvang je 2 weken voor vertrek per e-mail. Eventuele busvouchers worden eveneens per email verstuurd en ontvang je een week voor vertrek.

Bankgegevens: Ripstar Europe, ABN AMRO te Doetinchem, rekeningnummer NL67ABNA0609356070, o.v.v. naam / factuurnummer / activiteit / startdatum.

Voor vragen mail naar snow@ripstar.nl. Of bel 020-6886090.


Verzekering

Reizen en op vakantie gaan doe je voor je plezier. Daar wil je dus van genieten. Toch kan er altijd wat gebeuren. Diefstal, een ongeluk of ziekte. Het kan ons allemaal overkomen; ook op vakantie.

Mocht er toch iets vervelends gebeuren, dan ben je met Europeesche Verzekeringen uitstekend beschermd tegen de eventuele gevolgen. Met een reisverzekering als er tijdens de vakantie wat gebeurt en een annuleringsverzekering wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren. 

Read more...

Europeesche Verzekeringen